Yke Hoven

Yke

Mijn naam is Yke Hoven, ik ben als orthopedagoog verbonden aan 24Mediation. Ik heb in 2012 mijn Master Orthopedagogiek afgerond aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Tijdens en na mijn studie ben ik werkzaam geweest in de kinderpsychiatrie. Hier heb ik mij voornamelijk toegelegd op de diagnostiek en behandeling van kinderen met verschillende psychiatrische stoornissen. Hierbij valt te denken aan: autisme, ADHD, ODD, angststoornissen en hechtingsproblematiek. Tevens ben ik als orthopedagoog en groepsleidster werkzaam binnen de gehandicaptenzorg. De doelgroep waarmee ik werk betreft kinderen en jongeren met een ernstig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Mijn specialisatie ligt in de opvoeding en begeleiding van kinderen met een ‘afwijkende’ ontwikkeling.

Het is voor alle kinderen, met of zonder beperking, moeilijk als hun ouders uit elkaar gaan. Ze zullen veel vragen hebben, waar het antwoord niet altijd even simpel op is. ‘Bij wie ga ik wonen?’, ‘Met wie vier ik Sinterklaas?’, ‘Zie ik papa wel net zo vaak als dat ik mama zie?’. Daarnaast kunnen kinderen in een loyaliteitsconflict raken. Elk kind verdient daarom extra aandacht rond de scheiding, om te voorkomen dat de scheiding de ontwikkeling van het kind schade toebrengt. Als orthopedagoog kan ik u bijstaan en adviseren rondom alle zaken die uw kinderen betreft. Zowel voor, tijdens als na de echtscheiding.

Heeft u professionele hulp nodig?

Over ons

24Mediation is gespecialiseerd in familie-, business- en overheidsmediation. Daarnaast leggen we ons toe op echtscheidingen, waarbij we adviseren en begeleiden om de scheiding zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Contact

  • info@24mediation.nl
  • 0598 - 47 08 88