Familierecht

Familierecht

Bij familierecht wordt vaak gedacht aan echtscheidingen en de rol van kinderen hierin. Ook nabestaanden van een overleden dierbare kunnen te maken krijgen met een conflict. Zo kan bijvoorbeeld gedacht worden aan problemen die ontstaan tijdens een afwikkeling of verdeling van een nalatenschap.

In het personen- en familierecht wordt veel gewerkt met vaststellingsovereenkomsten en zijn deze van grote betekenis. Afspraken worden vaak vastgelegd in een echtscheidingsconvenant die tevens als vaststellingsovereenkomst fungeert.

Uit de rechtspraak blijkt dat een echtscheidingsconvenant niet per definitie ook een vaststellingsovereenkomst is. Per onderwerp van het echtscheidingsconvenant zal moeten worden bepaald of partijen wensen dat dit onderwerp als een vaststellingsovereenkomst dient te gelden.

In het familierecht kunnen vaststellingsovereenkomsten van grote waarde zijn. Via een vaststellingsovereenkomst kan een definitief einde worden gemaakt aan een geschil of onzekerheid. Een vaststellingsovereenkomst kan met name van nut zijn op het gebied van het huwelijksvermogensrecht en alimentatie. Daarbij is het wel van belang dat in het echtscheidingsconvenant goed wordt vastgelegd welke onderdelen van het convenant een vaststellingsovereenkomst inhouden en welke onderdelen niet.

Heeft u professionele hulp nodig?

Over ons

24Mediation is gespecialiseerd in familie-, business- en overheidsmediation. Daarnaast leggen we ons toe op echtscheidingen, waarbij we adviseren en begeleiden om de scheiding zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Contact

  • info@24mediation.nl
  • 0598 - 47 08 88